Gåsesteg med æble og sveskefyld
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver
Intet billede
Antal
Ingredienser
5 - 6
kg
Gås
2
tsk
Salt
0,5
tsk
Peber
1
tsk
Sukker / melis / stødt melis
300
g
Æbler
150
g
Svesker
Sauce
Hals "og indmad"
Suppe
Salt
Peber
Kulør / sovsekulør
Fremgangsmåde
Den rensede gås drysses indvendig med krydderierne og fyldes med æble både og svesker. Gåsen gnides udvendig med lidt salt, lægges med ryggen opad på den smurte ovn rist over bradepanden og stilles i en kold ovn.
Ovnen stilles på 160°. Hæld 1 1/2 liter kogende vand i bradepanden. Vend gåsen efter 1 time. Efter 5-5 1/2 time, hældes vand og afsmeltet fedt af bradepanden. Ovnen stilles på 250° og gåsen brunes.
Sauce:
Brun hals og indmad i en gryde. Dæk det med suppe og kog det i én time. Si skyen fra og tilsæt skyen fra bradepanden. Jævnes, smages til og farves med kulør.
Søgeord: gåsesteg, juleopskrifter, mad, æbler, svesker, gås
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
gåsesteg, juleopskrifter, mad, æbler, svesker, gås
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
gåsesteg, juleopskrifter, mad, æbler, svesker, gås
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/gaasesteg-med-aeble-og-sveskefyld/
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/gaasesteg-med-aeble-og-sveskefyld/