Logo
www.mad-og-drikke.dk

Blodbudding eller blodpølser

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1,5
l
Svineblod
500
g
Byggryn "mellemfine"
mellemfine
2,5
dl
Mælk "kogende"
kogende
1,5
spsk
Salt
1
tsk
Timian
2
tsk
Nellike
2
spsk
Kanel
100
g
Sukker / melis / stødt melis "eller farin"
eller farin
150
g
Rosiner
100
g
Rugmel
250
g
Spæk "i terninger"
i terninger

Fremgangsmåde
Blod og gryn, samt rugmel, røres sammen og stilles koldt natten over eller nogle timer. Massen varmes langsomt i en tykbundet gryde under stadig omrøring, til den begynder at blive jævn. Den må ikke koge. Kogende mælk røres i, dernæst krydderier og rosiner. Spækterningerne lunes på panden, så de ikke klumper sammen og blandes i 2 sandkageforme ca. 30 cm lange, smøres med afsmeltet fedt fra sværen. Dejen hældes i. Formene stilles i bradepande i ovnen. Kogende vand skænkes ved. Bagetid: 1 1/2 time ved 170 gr. Buddingen spises varm med kanelsukker og æblemos eller sirup.

Buddingen kan også skæres i skiver, der varmes på panden. Blodbudding fryses rå. Den optøes under bagningen, der forlænges ca. ¾ time.

Blodpølser:
Blodmassen fyldes i tarme, der kun må fyldes halvt. Pølserne lægges forsigtigt i kogende vand og koges småt 1/2 time.


Søgeord: blodbudding, blodpølse, juleopskrifter, mad
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Morgenmad , Brunch , Frokost , Forret , Hovedret , Tilbehør

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Velegnet til:
Buffet egnet

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
blodbudding, blodpølse, juleopskrifter, mad
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/blodbudding-eller-blodpoelser/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her