Logo
www.mad-og-drikke.dk

Flæsk i gele

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
750
g
Kogeflæsk
Suppeurter
1
stk
Timiankvist
2
stk
Laurbærblade
5 - 6
stk
Peberkorn
Til gele
4
dl
Eddike
0,5
dl
Vand
1
stk
Løg "ituskåret"
ituskåret
Salt
3
stk
Laurbærblade
6 - 8
stk
Peberkorn
2
blade
Husblas

Fremgangsmåde
Allerførst koges flæsket med urter og laurbærblade. Småkoger ca. 1 1/4 time, hvorpå flæsket tages op og suppen sies gennem et kaffefilter.

Til geleen bringes eddiken i kog sammen med vandet og 1 dl af den siede suppe, det ituskårne løg, laurbærblade, salt og peberkorn. Koger et kvarterstid, sies, og i den varme suppe smeltes den udblødte husblas.

Flæsket skæres i nette skiver, lægges taglagt i et halvdybt serveringsfad, og dekoreres med laurbærbladene. Når geleen begynder at stivne, dryppes den forsigtigt henover flæsket.

Ved serveringen pyntes anretningen langs fadets sider med ensartede skiver af rødbeder.


Søgeord: flæsk, gele, juleopskrifter, kogeflæsk, suppeurter, timiankvist, laurbærblade, peberkorn
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Frokost

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
flæsk, gele, juleopskrifter, kogeflæsk, suppeurter, timiankvist, laurbærblade, peberkorn
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her