Logo
www.mad-og-drikke.dk

Brune sirupskager

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
0,5
dl
Sirup
75
g
Brun/mørk farin / puddersukker
75
g
Margarine
1
tsk
Potaske "udrørt i 1 spsk. koldt vand"
udrørt i 1 spsk. koldt vand
0,25
tsk
Hjortetaksalt
25
g
Mandler "smuttede, fint hakkede"
smuttede, fint hakkede
25
g
Orangeskal "finthakket"
finthakket
25
g
Sukat "finthakket, kan udelades"
finthakket, kan udelades
125 - 150
g
Mel
1
spsk
Kanel "stødt"
stødt
0,5
tsk
Stødt nellike
0,5
tsk
Pomerans
1
knivspids
Allehånde "stødt"
stødt

60-70 stk. julesmåkager

Fremgangsmåde
Opvarm sirup, sukker og margarine under omrøring, til margarinen er smeltet. Tilsæt potaske, hjortetaksalt, mandler og orangeskal, og bland det godt sammen med den varme masse. Afkøl massen til den er håndvarm. Sigt mel og krydderier sammen og rør det i massen lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem.

Rul dejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse på et meget melet bord og stik den ud i runde kager. Sæt på smurte plader eller bagepapir. Bag ved ca. 165° i ca. 15 min. Afkøl påbagerist.

Tips
Dejen vinder i smag, hvis den hviler nogle dage. Behandl den således: Rul dejen i tykke pølser og pak dem ind i folie. Opbevar dem køligt 2-5 dage. Skær pølseme i tynde skiver.


Søgeord: sirupskager, julesmåkager, kager, sirup, farin, potaske, hjortetaksalt, orangeskal, kanel, nelliker, pommerans, allehånde, sukat
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Let
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Kage

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
sirupskager, julesmåkager, kager, sirup, farin, potaske, hjortetaksalt, orangeskal, kanel, nelliker, pommerans, allehånde, sukat
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her