Logo
www.mad-og-drikke.dk

Stegt gås med frugtfyld

(1) 10 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Gås "5 kg"
5 kg
1
spsk
Salt
Peber
1
l
Vand "og bouillon"
og bouillon
Fyld
2
stk
Appelsiner "skal af"
skal af
3
stk
Appelsiner "i både"
i både
200
g
Svesker "udblødte"
udblødte
150
g
Tranebær
Sovs
1
l
Gåsesky
5 - 6
spsk
Mel
Salt
Peber
Sukker / melis / stødt melis
Kulør / sovsekulør "evt."
evt.
2
dl
Fløde "evt."
evt.

Fremgangsmåde
Gåsen bestilles i god tid hos slagteren, den kan erstattes af 2 ænder à 3 kg til i alt 8 personer. Den samlede stegetid vil være cirka 3 timer, ellers er fremgangsmåden som til gås.

Det overflødige fedt fjernes. Vingespidser og gumpen skæres af. Appelsiner og tranebær skylles. Skallen på appelsinerne rives fint, og kødet deles i både. Gåsen skylles, rester af indvolde og evt. fjer fjernes, gnides udvendigt og indvendigt med salt, de blandede frugter fyldes i, og der lukkes med kød pinde. Borde, knive m.m., der har været i kontakt med gåsen, rengøres.

Gåsen placeres på risten i en bradepande med ryggen opad. Bradepanden placeres nederst i ovnen og indstilles på 160 grader. Efter 1 time hældes afsmeltet fedt fra bradepanden, og gåsen vendes. Vingespidser, hals og indmad (kråse, lever, hjerte) lægges i bradepanden, vand og bouillon hældes ved. Gåsen steges videre i 4 timer og dryppes med sky af og til.

For at opnå sprødt skind, kan temperaturen hæves til 225 grader i de sidste 15 minutter, så den samlede stegetid bliver ca. 5 timer, indtil kødet mellem lår og bryst er mat og gennemstegt.

Gåsen hviler i 15 minutter inden trancheringen, der kan foregå ved bordet og papirmanchetter sættes på.


Søgeord: gås, frugtfyld, juleopskrifter, mad
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving

Begivenheder:
Julefrokost , Gæstemad

Søgeord:
gås, frugtfyld, juleopskrifter, mad
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/stegt-gaas-med-frugtfyld/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her