Logo
www.mad-og-drikke.dk

Gammeldags andesteg

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Gammeldags andesteg
Bemærk: Ilustrationsbillede - ikke billede af ret
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
2,5 - 3
kg
And / Ænder
2
tsk
Salt
1
tsk
Sukker / melis / stødt melis
1
knivspids
Peber
1
dl
Portvin
4 - 5
stk
Æbler
100
g
Svesker

Fremgangsmåde

Anden klargøres og vingerne klippes af og bruges evt. senere til sauce. Æbler, skåret i både og svesker marineres med portvin i ca 1 time. Sukker, salt og peber blandes sammen, anden gnides deri ind- og udvendigt, hvorefter fyldet kommes ind i anden.

Anden lægges med ryggen opad på den smurte ovnrist over bradepanden og stilles i en kold ovn. Ovnen indstilles på 160 grader. Der hældes 1 liter kogende vand i bradepanden. Når der er gået ca. 45 minutter vendes anden, så den ligger med brystet opad og steger videre i ca. 1½-2 timer . Derefter hældes vand og af smeltet fedt fra bradepanden. Ovnen varmes op til 225 grader, og anden brunes med ovnventilen åben.

Brystskød og lår skæres fra og deles i passende portionsstykker. Anden serveres med brun sauce, rødkål, brunede eller hvide kartofler.

Tip til tilbehør
Sauce:
Vingerne klippes af den rå and, da de ofte bliver tørstegt i ovnen. Vinger, hals og indmad brunes, dækkes med suppe eller vand, tilsættes salt, 1 porre, 1 løg, 1 gulerod og 1 bouillonterning, og koges 1 time. Skyen sies fra og tilsættes skyen fra bradepanden.

Saucen laves af 50 g afskummet andefedt, 50 g mel og 1 lliter andesky smagt til med salt og peber og kulør til den ønskede farve. Et tip er ved anretning at smage saucen til ved med ca. ½-1dl rødvin, hvilket tager lidt af den fede smag.

Rødkål:
Et ¼ rødkålshoved eller ca. 600 g fintsnittet kål kommes i en gryde med 1 dl solbærsaft, 3 dl æblemos, 2 stænger kanel, 1 stang vanille delt i 2 og skrabet for korn, 3-4 nelliker, 3-4 spsk. honning og 1 appelsin delt i både. Det hele koges ca. 30 minutter til rødkålen er mør. Smages til med fedt fra andestegen, salt og peber. Serveres kold eller varm.



Søgeord: gammeldags, andesteg, æbler, svesker, juleopskrifter, jul, mad, portvin
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
gammeldags, andesteg, æbler, svesker, juleopskrifter, jul, mad, portvin

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her