Gammeldags andesteg

Tilbage

Slip for alle reklamerne (inkl denne) - GRATIS - læs mere her

Kategori: Mad Type: Juleopskrifter
Pris: Dyr Fedtfattig: Nej
Antal pers.: 4 Stjerner: Ikke testet

Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA - Unlocator
Med dette værktøj kan du se Netflix, hulu, Fox, HBO, Amazon mv. Streaming fra USA.


Ønsker du opskriften på din side så klik her. Dette er en 100% gratis service

Ingredienser:
2,5 til 3 kg fersk and
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 knsp. peber
1 dl portvin
4 til 5 æbler
100 g svesker
  Funktioner / Muligheder:
Udskriftsvenlig side: Klik her
Send opskrift til ven: Klik her
Få opskrifter på din side: Klik her
Link til denne opskrift: Klik her
Giv stjerner: Klik her
Indsend din opskrift: Klik her


Fremgangsmåde:
Anden klargøres og vingerne klippes af og bruges evt. senere til sauce. Æbler, skåret i både og svesker marineres med portvin i ca 1 time. Sukker, salt og peber blandes sammen, anden gnides deri ind- og udvendigt, hvorefter fyldet kommes ind i anden.

Anden lægges med ryggen opad på den smurte ovnrist over bradepanden og stilles i en kold ovn. Ovnen indstilles på 160 grader. Der hældes 1 liter kogende vand i bradepanden. Når der er gået ca. 45 minutter vendes anden, så den ligger med brystet opad og steger videre i ca. 1½-2 timer . Derefter hældes vand og af smeltet fedt fra bradepanden. Ovnen varmes op til 225 grader, og anden brunes med ovnventilen åben.

Brystskød og lår skæres fra og deles i passende portionsstykker. Anden serveres med brun sauce, rødkål, brunede eller hvide kartofler.

Tip til tilbehør
Sauce:
Vingerne klippes af den rå and, da de ofte bliver tørstegt i ovnen. Vinger, hals og indmad brunes, dækkes med suppe eller vand, tilsættes salt, 1 porre, 1 løg, 1 gulerod og 1 bouillonterning, og koges 1 time. Skyen sies fra og tilsættes skyen fra bradepanden.

Saucen laves af 50 g afskummet andefedt, 50 g mel og 1 lliter andesky smagt til med salt og peber og kulør til den ønskede farve. Et tip er ved anretning at smage saucen til ved med ca. ½-1dl rødvin, hvilket tager lidt af den fede smag.

Rødkål:
Et ¼ rødkålshoved eller ca. 600 g fintsnittet kål kommes i en gryde med 1 dl solbærsaft, 3 dl æblemos, 2 stænger kanel, 1 stang vanille delt i 2 og skrabet for korn, 3-4 nelliker, 3-4 spsk. honning og 1 appelsin delt i både. Det hele koges ca. 30 minutter til rødkålen er mør. Smages til med fedt fra andestegen, salt og peber. Serveres kold eller varm.



Følgende søgeord beskriver denne opskrift:
gammeldags andesteg æbler svesker juleopskrifter jul mad portvin
Beskrivelse: Gammeldags andesteg opskrift

Tilfældigt udvalgte artikler der måske også kan have din interesse:
Gamle danske mål
Sund fastfood
Værtindegaver
Det store kolde bord
Fisk er sundt

Tilfældigt udvalgte opskrifter der måske kan have din interesse:
Andebryst med appelsin
Boller med kardemomme
Bagte chokoladebananer
Bøffer med portvins og rosmarinsauce
Bradepandekage med kakao og appelsinjuice