Logo
www.mad-og-drikke.dk

Farseret peberkalkun

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Kalkun "2 - 2½ kg"
2 - 2½ kg
0,5
l
Vand
Salt
Fars
50
g
Fransbrødskrumme
1,5
dl
Rødvin
Kråse "fra kalkunen"
fra kalkunen
Lever "fra kalkunen"
fra kalkunen
Hjerte "fra kalkunen"
fra kalkunen
250
g
Hakket flæskesmåkød
100
g
Champignon "hakkede"
hakkede
1
tsk
Salt
0,5
tsk
Basilikum (tørret)
0,5
tsk
Grønne peberkorn
2,5
dl
Fløde
1 - 2
tsk
Maizena / maizenamel

6-8 personer

Fremgangsmåde
Fransbrødskrummen udblødes i rødvinen. Kråse, lever og hjerte hakkes groft og blandes i flæskekødet. Fransbrødskrumme, champignon, salt og basilikum røres i farsen, peberkornene mases og tilsættes, farsen fyldes i kalkunen, som lukkes med kødnåle.

Vinger og underlår fæstes med kødnåle. Kalkunen gnides udvendig med salt og lægges i bradepanden med ryggen opad, vand hældes ved og den steger ved 160 grader i ca. 1 time.

Kalkunen vendes med brystet opad og fløden hældes over, steger videre ca 1½ time til kalkunen er mør. Skyen hældes fra og den efterbrunes ved 250 grader med åben ovndør eller ventil. Lad kalkunen stå i den slukkede ovn i ca. 15 min. så kødet kan sætte sig.

Skyen jævnes med maizena udrørt i vand og smages til med knuste peberkorn og salt.

Serveres med kogte kartofler og grønsager el. salat.


Søgeord: farseret, kalkun, rødvin, kråse, lever, hjerte, flæskekød
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Mortens aften , Thanksgiving

Søgeord:
farseret, kalkun, rødvin, kråse, lever, hjerte, flæskekød
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/farseret-peberkalkun/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her