Farseret høne
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
1
stk
Høne "ca. 2 kg"
200
g
Skinke "kogt"
Lever
Hjerte
Kråse
2
fed
Hvidløg
150
g
Fransbrødskrumme "daggammelt"
2
stk
Æg
Salt
Peber
4
dl
Vand
2
stk
Porrer
3
stk
Gulerod / Gulerødder "små"
6
stk
Løg "små"
Sovs
1
spsk
Smør
1
spsk
Mel
4
dl
Stegesky "ca."
2
spsk
Fløde
2
stk
Æggeblommeer
Salt
Peber
Fremgangsmåde
Befri hønseindmad for sener og hinder, hak hønseindmad og skinke 2 gange igennem kødmaskinen. Knus hvidløgsfeddene ned i farsen, smulder fransbrødet og kom også det i farsen. Tilsæt æggene og krydr farsen med salt, peber. Lad farsen hvile ½ time, så fordeler krydderismagen sig bedst.
Kom farsen i hønen, den må kun være ¾ fyldt, farsen udvider sig under stegning. Luk hønen med kødnåle eller sy den sammen. Læg hønen i et ovnfast fad med høje kanter, sørg for at ryggen vender opad. Hæld vandet ved.
Gør grønsagerne i stand, skær porrene i 2 cm. lange stykker og gulerødderne i skiver, kom løgene i hele. Læg grønsagerne omkring hønen i fadet, krydr med salt, peber.
Sæt hønen i en meget varm ovn 225 grader i et kvarter. Vend hønen og lad den stege færdig ved jævn varme 160 grader i 2½ time
Si stegeskyen over i en skål, lad det stå nogle minutter til fedtet har samlet sig foroven, skum det af. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet, spæd med stegeskyen og rør det ensartet, lad sovsen lige få et opkog.
Rør fløden med æggeblommerne og kom det i den varme sovs, mens der røres. Varm sovsen godt igennem, den må ikke koge, efter æggene er tilsat. Krydr med salt, peber
Serveres med små kogte kartofler eller løse ris.
Kom farsen i hønen, den må kun være ¾ fyldt, farsen udvider sig under stegning. Luk hønen med kødnåle eller sy den sammen. Læg hønen i et ovnfast fad med høje kanter, sørg for at ryggen vender opad. Hæld vandet ved.
Gør grønsagerne i stand, skær porrene i 2 cm. lange stykker og gulerødderne i skiver, kom løgene i hele. Læg grønsagerne omkring hønen i fadet, krydr med salt, peber.
Sæt hønen i en meget varm ovn 225 grader i et kvarter. Vend hønen og lad den stege færdig ved jævn varme 160 grader i 2½ time
Si stegeskyen over i en skål, lad det stå nogle minutter til fedtet har samlet sig foroven, skum det af. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet, spæd med stegeskyen og rør det ensartet, lad sovsen lige få et opkog.
Rør fløden med æggeblommerne og kom det i den varme sovs, mens der røres. Varm sovsen godt igennem, den må ikke koge, efter æggene er tilsat. Krydr med salt, peber
Serveres med små kogte kartofler eller løse ris.
Søgeord: farseret, høne, hovedret, madopskrift, lever, hjerte, kråse
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Søgeord:
farseret, høne, hovedret, madopskrift, lever, hjerte, kråse
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Søgeord:
farseret, høne, hovedret, madopskrift, lever, hjerte, kråse
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/farseret-hoene/
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/farseret-hoene/