Logo
www.mad-og-drikke.dk

Kinesisk suppe med rejeboller

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Kinesisk suppe med rejeboller
Bemærk: Ilustrationsbillede - ikke billede af ret
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
Jordnøddeolie "til friturestegning"
til friturestegning
500
g
Tigerrejer "afskallede rå, uden tarm"
afskallede rå, uden tarm
25
g
Svinefedt "eller spæk"
eller spæk
1
stk
Æggehvide
2
stk
Forårsløg / springløg "finthakkede"
finthakkede
1
stk
Chili "grøn, udkernet finthakket"
grøn, udkernet finthakket
1
tsk
Ingefær "friskreven"
friskreven
Salt
Peber "friskkværnet"
friskkværnet
1,5
l
Kyllingefond
2
spsk
Risvin "eller tør sherry"
eller tør sherry
2
spsk
Soya / soja / soyasauce "lys"
lys
1
tsk
Sukker / melis / stødt melis
2
tsk
Sesamolie
250
g
Brøndkarse "frisk, uden grove stilke"
frisk, uden grove stilke

En forfriskende suppe med luksuriøse rejeboller. De er lidt dyre at lave pga. tigerrejernes pris, men smagen er det hele værd.

Fremgangsmåde

Varm et 5 cm højt lag olie op i en gryde. Imens køres rejer, svinefedt, æggehvide, forårsløg, chili og ingefær til en lind fars på en food processor. Tilsæt 1 tsk. salt og 1/4 tsk. peber.


Form farsen til boller a 2 1/2 cm i diameter med en ske. Læg bollerne forsigtigt ned i den varme olie og friter dem i 3-4 minutter, til de hæver og er gyldenbrune. Dryp af på køkkenrulle.


Hæld fonden i en stor gryde med vin eller sherry, soyasauce og sukker. Bring op på kogepunktet og lad det simre i 3 minutter. Tilsæt rejebollerne og kog videre i 2 minutter. Rør sesamolie i, smag til og tag gryden af blusset. Fordel brøndkarsen i suppeskålene og hæld suppen med rejebollerne over.


Server straks.

Der er nok til 4-6 personer.



Søgeord: kinesisk, suppe, rejeboller, forfriskende, ingredienser, fremgangsmåde, chili, friturestegning, hovedret, mad, opskrift, jordnøddeolie, tigerrejer, svinefedt, spæk, forårsløg, ingefær, kyllingefond, risvin, sherry
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Suppe , Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad

Højtider:
Nytår

Velegnet til:
Buffet egnet

Søgeord:
kinesisk, suppe, rejeboller, forfriskende, ingredienser, fremgangsmåde, chili, friturestegning, hovedret, mad, opskrift, jordnøddeolie, tigerrejer, svinefedt, spæk, forårsløg, ingefær, kyllingefond, risvin, sherry

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her