Logo
www.mad-og-drikke.dk

Grahamsfranskbrød

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Grahamsfranskbrød
Bemærk: Ilustrationsbillede - ikke billede af ret
Antal
Ingredienser
Info
5
dl
Skummetmælk
2
dl
Yoghurt
50
g
Gær
1
spsk
Honning
2
spsk
Olie
2
tsk
Salt
50
g
Hvedekim
100
g
Boghvedemel
500
g
Grahamsmel
200 - 300
g
Hvedemel

2 brød

Fremgangsmåde

Mælk og yoghurt opvarmes til 37°, og gæres røres ud i væden. Honning, olie, salt, hvedekim, boghvedemel og grahamsmel tilsættes. Dejen røres sammen, og hvedemelet æltes i efterhånden. Dejen æltes grundigt og stilles til hævning et lunt sted 1 time.

 

Dejen slås ned og æltes igennem igen. Den lægges i to smurte 1 1/2 liters bageforme og efterhæves 1/2 time.

 

Brødene pensles med olie og bages i en 200° varm ovn 35-40 min. Brødene tages ud af formene, og står i den slukkede ovn endnu ca. 10 min.

 

Der kan også bages boller eller små flutes af denne dej. Disse bages ca. 25 min.



Søgeord: bagværk, grahamsfranskbrød, opskrift, mad, brød, gær, honning, hvedekim, boghvedemel, grahamsmel, hvedemel, franskbrød
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Let
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Morgenmad , Brunch , Bagværk , Brød

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Velegnet til:
Fedtfattig mad

Søgeord:
bagværk, grahamsfranskbrød, opskrift, mad, brød, gær, honning, hvedekim, boghvedemel, grahamsmel, hvedemel, franskbrød

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her