Logo
www.mad-og-drikke.dk

Lune osteboller

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 22 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
25
g
Smør
1
dl
Mælk
25
g
Gær
1
stk
Æg
100
g
Revet ost / reven ost "mild Danbo ost 16%, 30+"
mild Danbo ost 16%, 30+
0,5
tsk
Groft salt
250
g
Hvedemel "ca. 4 dl"
ca. 4 dl
Pensling
Æg "sammenpisket"
sammenpisket
Pynt
Oregano (tørret)
Revet ost / reven ost "mild Danbo ost"
mild Danbo ost

Fremgangsmåde

Smelt smørret og tilsæt mælken. Kom det i en røreskål, og rør gæren ud heri. Tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage).

Slå dejen sammen til den er blank og smidig. Stil den til hævning et lunt sted ca. ½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 22 stykker, som trilles til boller, der stilles på bagepapir eller på en smurt bageplade således: Sæt 1 bolle midt på pladen, sæt 7 boller med lidt afstand udenom. Placer resten af bollerne udenom i en cirkel.

Lad dem efterhæve ca. ½ time. Pensl bollerne med æg og drys med oregano eller ost.

Bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225°.

De er ikke fryseegnede.



Søgeord: osteboller, ostebolle, ost, boller, bolle, bagværk
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Morgenmad , Brunch , Bagværk , Brød

Opskriftstype:
Børnevenlig opskrift , Hverdagsmad

Velegnet til:
Madpakke egnet

Søgeord:
osteboller, ostebolle, ost, boller, bolle, bagværk
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her