Logo
www.mad-og-drikke.dk

Høne i risrand

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Suppehøne
Salt
6
stk
Peberkorn "hele"
hele
5
stk
Gulerod / Gulerødder
0,5
stk
Selleri
2
stk
Porrer
1
stk
Løg "lille"
lille
1
bundt
Persille
Sovs
2
spsk
Smør
1 - 2
tsk
Karry
1,5 - 2
spsk
Mel
Suppe "fra hønen"
fra hønen
1
dl
Fløde
Risrand
3
kopper
Ris "langkornet ris"
langkornet ris
1
spsk
Smør
1
tsk
Salt
4,5
kop
Suppe

Fremgangsmåde
Læg den rensede høne i suppegryden med vand, der lige dækker, tilsæt 1 tsk. salt, kog op og skum omhyggeligt. Kom yderlig salt i efter smag.

Læg 2 gulerødder, selleri, persillerod, peberkorn, porre, løg og en visk af porretop, selleriblade og persillekvisten i gryden og kog det småt i 2 timer til hønen er mør.

Svits smør og karry i en gryde, drys mel over og spæd med suppe og fløde til en jævn sovs. Kog den igennem og tilsæt krydderier efter smag. Pil hønen for kødet uden skind og læg det i sovsen, hold den varm.

Svits risen i smør, tilsæt salt og hæld kogende suppe ved. Kog for svagt blus under tætsluttende låg i 12 min. sluk for varmen og lad den stå yderlig 12 min.

Pres risen ned i en opvarmet oliepenslet randform og vend den ud på et varmt fad. Hæld hønsestuvningen i midten.

Serveres med smørkogte, persilledryssede gulerodsterninger rundt om.


Søgeord: høne, risrand, peberkorn, gulerødder, selleri, porre, persille, madopskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
høne, risrand, peberkorn, gulerødder, selleri, porre, persille, madopskrifter
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her