Logo
www.mad-og-drikke.dk

Æbletærte med cognacmarcipan

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
Linsedej
150
g
Mel
100
g
Margarine
50
g
Flormelis / florsukker
0,5
stk
Æg "sammenpisket"
sammenpisket
Creme
200
g
Cognacmarcipan
75
g
Smør "blødt"
blødt
1
stk
Æg
Fyld
2 - 4
stk
Æbler "i tynde både"
i tynde både
Pynt
25
g
Mandelflager

Fremgangsmåde

Smuldr margarinen i melet. Bland florsukker i og saml dejen hurtigt med ægget. Sæt dejen på køl i 1 times tid.
Rul den færdige linsedej ud i en cirkel og beklæd en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Prik dejen med en gaffel og læg et stykke bagepapir over. Hold det fast med nogle tørre bønner. Forbag tærten ved 200º i ca. 8 min. Læg æblebådene taglagt rundt i formen.

Rør cognacmarcipanen med smør og æg og fordel cognaccremen over æblerne. Drys mandelflager over.
Bag ved 200º i ca. 20 min., til kagen er gylden.

Tips
Serveres lun med creme fraiche eller flødeskum. Der kan bruges pistaciemarcipan i stedet for cognacmarcipan. Æbler kan erstattes med kirsebær, ca. 2 dl, eller anden frugt.



Søgeord: æbletærte, juleopskrifter, dessert, cognacmarcipan, linser
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk , Dessert , Kage

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Velegnet til:
Buffet egnet

Begivenheder:
Julefrokost , Gæstemad

Søgeord:
æbletærte, juleopskrifter, dessert, cognacmarcipan, linser
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/aebletaerte-med-cognacmarcipan/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her