Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Risotto


Ingen billede
Risotto er ved at blive en meget populær ret som mange selv gerne vil prøve at tilberede. I nedenstående kan du læse lidt om processen samt hvor denne dejlige ret stammer fra.

Risotto kan laves i mange varianter. Dette er en ret som kræver at man står i køkkenet hele tiden under processen. For at få en god og velsmagende risotto skal man nemlig røre en del i den, samt tilsætte væde med små mellemrum. Man skal stort set være over den hele tiden. Men lad dig ikke forskrække af det, når den først er lavet vil du ikke fortryde. En risotto skal være lind og cremet i konsistensen.

Risotto stammer fra Italien og er oprindelig en garniture, der spises f.eks. til fisk. Den mest almindelige type af risottoris hedder Arborio. Den dyrkes i det nordlige Italien. Selve riskornet skal være kortkornet rundt og fyldigt.

Kogningen af risottoris kan sammenlignes lidt med pasta. Den skal være kogt »al dente«, dvs. lige til pas og ikke for fast. Mange laver deres risotto med hvidvin, hvilket giver en karakteristisk kraftig smag der får det bedste frem i risottoen. Men der er som nævnt tidligere uendelig mange varianter af risottoen, så det er bare at prøve sig frem til den man bedst kan lide.

Se opskrifter på risotto

Muligheder

Kategorier

Beskrivelse
Risotto artikel

URL
https://www.mad-og-drikke.dk/mad-drinks-artikel/risotto/

Søgeord
risotto, mad, artikler, risottoris, arborio, italien

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her