Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Mad i mikroovn

Mad i mikroovn
Hvad kan man bruge en mikroovn til og er den bedre end en normal ovn?

Traditionel brug af mikroovn

De fleste danskere har i dag en eller anden for for mikroovn.  De ovne man kan få i dag kan også en hel masse i forhold til hvad de kunne da de først kom frem. Mange bruger dem bare til at opvarme mad, enten rester fra dagen før eller færdigretter. Dette er den også fortrinlig til da det kun tager et øjeblik at få varmet maden. Men den kan også optø mad der eller skulle have ligget længe i køleskabet for at tø op. Børnenes favorit med hensyn til mikroovnen er at den er rigtig god at lave popcorn i. Fra posen kommes i ovnen tager det kun 3 minutter, så har du varme velduftende popcorn til at hygge med.
 

Alternativ brug af mikroovn til madopskrifter

Der dukker også flere og flere opskrifter op på mad fra bundet, tilberedt i mikroovn.  Man kan lave alt lige fra kage, og risengrød til fiske- og kødretter, supper og forskellige former for grøntsager. Og hvis du en dag har brug for en hurtig kop the, kaffe eller kakao, så stiller du bare en kop med vand ind i mikroovnen og vandet er varmt på 2 minutter ca.
 

God, men ikke til alt

Men dermed ikke sagt at den er bedre end den almindelige ovn. En normal ovn er til dels større og mange vil nok sige at det er bedre mad der kommer ud af sådan en. F.eks. er det meget svært at varme børd i en mikroovn da brødet bliver meget blød og slattent. Men til hurtige retter og opvarmning af mad, synes vi helt sikkert den er god.
 
Det skal dog nævnes at moderne mikroovne ofte også har både varmluftsovn og grill indbygget - det giver endnu flere muligheder for at nøjes med at bruge mikroovn frem for normal ovn.
Muligheder

Kategorier

Beskrivelse
Mad i mikroovn, er det bedre end alminde ovn

URL
https://www.mad-og-drikke.dk/mad-drinks-artikel/mad-i-mikroovn/

Søgeord
mikroovn, mad, tilberedning, opskrifter

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her