Logo
www.mad-og-drikke.dk

Fisk er sundt


Ingen billede
Man kan ikke komme udenom at fisk er en sund spise, men der er alligevel ikke særlig mange der spiser det. Herunder finder du nogle fakta omkring fisk og sundhed.

Man kan ikke komme udenom at fisk er en sund spise, men der er alligevel ikke særlig mange der spiser det. Herunder finder du nogle fakta omkring fisk og sundhed.

Vi danskere spise alt for lidt fisk, især når man tænker på alle de vigtige ting de indeholder. Man skal huske på at de kapsler man kan købe med f.eks. fiskeolie, ikke har den samme effekt som frisk fisk.

Man kan godt spørge sig selv hvorfor fisk er så sund. For det første indeholder fisk den så omtalte sunde fiskeolie såsom Omega 3 fedtsyrer. Den bevirker at man nedsætter risikoen for hjerte kar sygdomme derudover indeholder fisk mange vitaminer og mineraler så som selen, jod og d vitamin. De fiskearter der især er rig på disse vitaminer er sild, makrel og laks.

Der findes mange forskellige fiskearter man kan tilberede. Der findes f.eks. både magre og fede fisk. Af de fede kan nævnes makrel, ål sild og laks og af de magre kan nævnes tun, rødspætter, torsk og skrubber. Det er en god ide at kombinere så du både får lidt at det magre men også lidt af det fede.

Der er sat en grænse for hvad man bør spise af fisk om ugen. Voksne bør spise 200-300 gram, børn ca. 100 gram og børn under 3 år højeste 25 gram og ugen.

Se opskrifter med fisk, og opskrifter som egner sig til fisk

Muligheder

Kategorier

Beskrivelse
Fisk er sundt artikel

URL
https://www.mad-og-drikke.dk/mad-drinks-artikel/fisk-er-sundt/

Søgeord
fisk, mad, sundhed, artikel, omega, 3, fedtsyrer, mineraler, vitaminer, selen, jod, d, sils, makrel, laks, ål, tun, rødspætter, torsk, skrubber

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her