Salmonella

Tilbage

Slip for alle reklamerne (inkl denne) - GRATIS - læs mere her

Alle kender til bakterien salmonella. Du kan selv undgå salmonella ved at tage nogle få forholdsregler.
Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA - Unlocator
Med dette værktøj kan du se Netflix, hulu, Fox, HBO, Amazon mv. Streaming fra USA.

Du kan undgå salmonella ved at gennemstege/koge fjerkræ og hakket kød og vælge pasteuriserede æg, når du skal bruge rå æg. Hvis du ikke ønsker pasteuriserede æg, bør du skolde æggene i kogende vand i 5-10 sekunder, inden du slår æggene ud. Som regel sidder bakterierne nemlig kun på skallen.

Salomonella er som sagt en bakterie og der findes ca. 2.2oo forskellige typer af den. Salmonella vokser kan ikke vokse i køleskabstemperatur ca. 5 grader. Men udvikler sig derimof særdeles godt ved 10-45 grader. Derfor skal man passe på under forberedningen af mad.
 
 Der kan gå fra 12 timer og indtil flere døgn efter du har fået salmonella til du bliver syg. Symptomerne er kvalme, opkastning, hovedpine, diarré og feber. Sygdomstilstanden kan strække sig fra 3 til 5 døgn, og i sjældne tilfælde kan sygdommen være længerevarende og livstruende.

Håber er blevet lidt klogere på denne farlige bakterie som findes rundt omkring i vores madvarer.



Følgende søgeord beskriver denne opskrift:
salmonella madartikler bakterie forholdsregler syg nformation pasteuriserede æg gennemstege koge madvarer
Beskrivelse: Salmonella artikel


Tilfældigt udvalgte artikler der måske også kan have din interesse:

Madartikler
Ingredienser
Julepynt
Juleslik og julekonfekt
Jule traditioner


Tilfældigt udvalgte opskrifter der måske kan have din interesse:
Fløde-hvidvinsgratinerede fiskefileter
Gryderet med champignon og cocktailpølser
Hjemmelavet koldskål
Gammeldags lagkage
Indisk inpsireret kylling