Risotto

Tilbage

Slip for alle reklamerne (inkl denne) - GRATIS - læs mere her

Risotto er ved at blive en meget populær ret som mange selv gerne vil prøve at tilberede. I nedenstående kan du læse lidt om processen samt hvor denne dejlige ret stammer fra.
Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA - Unlocator
Med dette værktøj kan du se Netflix, hulu, Fox, HBO, Amazon mv. Streaming fra USA.

Risotto kan laves i mange varianter. Dette er en ret som kræver at man står i køkkenet hele tiden under processen. For at få en god og velsmagende risotto skal man nemlig røre en del i den, samt tilsætte væde med små mellemrum. Man skal stort set være over den hele tiden. Men lad dig ikke forskrække af det, når den først er lavet vil du ikke fortryde. En risotto skal være lind og cremet i konsistensen.

Risotto stammer fra Italien og er oprindelig en garniture, der spises f.eks. til fisk. Den mest almindelige type af risottoris hedder Arborio. Den dyrkes i det nordlige Italien. Selve riskornet skal være kortkornet rundt og fyldigt.

Kogningen af risottoris kan sammenlignes lidt med pasta. Den skal være kogt »al dente«, dvs. lige til pas og ikke for fast. Mange laver deres risotto med hvidvin, hvilket giver en karakteristisk kraftig smag der får det bedste frem i risottoen. Men der er som nævnt tidligere uendelig mange varianter af risottoen, så det er bare at prøve sig frem til den man bedst kan lide.

Herunder kan du se opskriften på en af dem. Denne er tilberedt med laks og gorgonzola. Håber dette har vagt din interesse for denne interessante ret med de mange muligheder.

Link til: Risotto med laks og gorgonzola



Følgende søgeord beskriver denne opskrift:
risotto mad artikler risottoris arborio italien
Beskrivelse: Risotto artikel


Tilfældigt udvalgte artikler der måske også kan have din interesse:

Julekalender nostalagi - julefandango
Hvad spiser du juleaften?
Julen har englelyd
Gamle juleopskrifter
Gløgg og æbleskiver


Tilfældigt udvalgte opskrifter der måske kan have din interesse:
Kartoffelmos med ristet bacon og frisk basilikum
Kartoffelpakker
Paprikasauce
Pastasalat med pesto, bacon og kylling
Pistaciekage