Logo
www.mad-og-drikke.dk

Burgerboller med sesamfrø, græskarkerner og solsikkekerner

(1) 8 Stk.

Burgerboller med sesamfrø, græskarkerner og solsikkekerner
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
2,5
dl
Vand "mellemvarmt vand"
mellemvarmt vand
3
spsk
Mælk
2
tsk
Tørgær "eller 25 g frisk"
eller 25 g frisk
525
g
Hvedemel
2,5
spsk
Smør "blødt"
blødt
1
stk
Æg
1,5
tsk
Salt
Pensling og drys:
1
tsk
Æg "sammenpisket"
sammenpisket
Sesamfrø
Græskarkerner
Solsikkekerner
Salt "evt. lidt"
evt. lidt

Disse burgerboller er rigtig nemme og lavet på tørgær


Fremgangsmåde

Bland vand, mælk, tørgær og sukker. Lad det trække i cirka fem min., indtil det begynder at skumme. Smuldr smørret ind i hvedemelet, tilsæt salt og det ene æg. Mens der røres i dejen, tilsættes gærblandingen. Saml dejen og ælt den i 8 – 10 minutter, gerne på røremaskine, indtil den er blød, smidig og elastisk. Lad den hæve et lunt sted i 1–2 timer, indtil den har vokset til dobbelt størrelse.

 

Del dejen i 8 lige store stykker (vej evt. dejen og dividerede med 8 for at for en helt ensartet størrelse), tril til boller og lad hæve tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir i 1–2 timer.

 

Opvarm ovnen på 200 grader og still et lille ovnfast fad med vand i bunden af ovnen. Pisk det resterende æg sammen med 1 spsk. vand, pensl bollerne og drys med enten sesam, græskarkerner og solsikkekerner eller en blanding af de tre. Bag midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller indtil burgerbollerne er gyldne.



Søgeord: burgerboller, boller, burger boller
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Let
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Sankt Hans

Begivenheder:
Sommerfest

Søgeord:
burgerboller, boller, burger boller
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/burgerboller-med-sesamfroe-graeskarkerner-og-solsikkekerner/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her