Logo
www.mad-og-drikke.dk

Flødeostekage med pærer

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
Kanelbund
100
g
Hvedemel
1,5
spsk
Flormelis / florsukker
0,25
tsk
Kanel "stødt"
stødt
50
g
Smør "koldt, i mindre stykker"
koldt, i mindre stykker
2
tsk
Vand "koldt"
koldt
50
g
Chokolade "revet mørk, ca. 55% kakao"
revet mørk, ca. 55% kakao
Fromage
4
blade
Husblas
2,5
dl
Piskefløde
150
g
Flødeost naturel "70 +, 37 %"
70 +, 37 %
85
g
Sukker / melis / stødt melis
2,5
dl
Tykmælk
1
dåse
Pærer "i halve, ca. 825 g"
i halve, ca. 825 g
0,5
dl
Hvid rom / lys rom
Pærer til pynt
1,5
dl
Vand
150
g
Sukker / melis / stødt melis
1
stk
Pære "uskrællet, fast pære i tynde skiver, ca. 100 g"
uskrællet, fast pære i tynde skiver, ca. 100 g

6-8 personer

Fremgangsmåde

Bagetid: ca. 18 min. ved 200°

Kanelbund
Spænd et stykke bagepapir fast over bunden i en springorm (ca. 24 cm i diameter). Bland mel, florsukker og kanel. Smuldr smørret i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i bunden af formen. Stil kanelbunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Bag bunden midt i ovnen. Tag den varme bund ud af formen og drys chokolade på. Fordel den smeltede chokolade og lad bunden køleaf.

Fromage
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk fløden til skum. Rør flødeosten blød med sukker og tilsæt tykmælk. Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med ca. 1 dl af fromageblandingen og rør det i resten. Tør pærerne og skær dem i små tern. Vend pærer og rom i fromage-blandingen og derefter flødeskum. Læg kanelbunden tilbage i formen. Hæld fromagen i når man kan trække striber i overfladen. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Pærer til pynt
Bring vand og sukker i kog. Kog pæreskiverne ved svag varme og uden låg i ca. 4 min. Lad skiverne køle af på et stykke bagepapir.

Tip
Flødeostekagen kan tilberedes dagen før.

 



Søgeord: flødeostekage, pærer, kage, fromage, hvid, rom, chokolade
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Pinse , Påske

Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Påskefrokost , Sommerfest , Pinsefrokost

Søgeord:
flødeostekage, pærer, kage, fromage, hvid, rom, chokolade
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/floedeostekage-med-paerer/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her