Logo
www.mad-og-drikke.dk

Glaseret juleskinke med grønlangkål

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 8 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
2
kg
Skinke "letrøget"
letrøget
10
hele
Nellike
1
tsk
Allehånde
1
tsk
Rosmarin
Glasering
4
spsk
Dijonsennep
3
spsk
Brun/mørk farin / puddersukker
Grønlangkål
1,5
kg
Grønlangkål "hakket, gerne frost"
hakket, gerne frost
50
g
Smør
2
dl
Piskefløde
Salt
Peber
Muskatnød

Fremgangsmåde

Rids sværen i terninger. Gnid rosmarin og allehånde på og stik nelliker i. Pak skinken ind i et stort stykke folie eller læg den i en stegepose. Steg i en bradepande ved 200° i ca. 2 timer. Derefter tagen den ud af posen og skyen gemmes til grønkålen. Fjern sværen og gnid skinken med sennepsblandingen og brun den i ovnen ved stærk varme - pas på den ikke bliver sort.

Grønlangkål:
Tø kålen op i en sigte og pres væden fra. Lad den snurre 5-10 min. i en gryde med halvdelen af smørret og hele piskefløden. Rør en smørbolle med melet og retsen af smørret og bland den i grønkålen under omrøring. Spæd med sky fra skinken (grønkålen skal have en fast konsistens). Smag til med salt, peber og muskat (og evt. sukker) og kog det hele godt igennem.

Server retten med brunede kartofler samt en god stærk sennep.

Der er nok til 8-10 personer.



Søgeord: glaseret, juleskinke, grønlangkål, dijonsennep, skinke, julemad, julopskrifter, julemiddag, julefrokost, julemiddagen, madopskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
glaseret, juleskinke, grønlangkål, dijonsennep, skinke, julemad, julopskrifter, julemiddag, julefrokost, julemiddagen, madopskrifter
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/glaseret-juleskinke-med-groenlangkaal/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her