Logo
www.mad-og-drikke.dk

Nougat med frugt og nødder

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
250
g
Sukker / melis / stødt melis
1
glas
Vand "koldt"
koldt
1
spsk
Appelsinblomstervand
250
g
Honning "helst lavendel"
helst lavendel
3
stk
Æggehvider "stiftpiskede"
stiftpiskede
200
g
Mandler "smuttede, delt midt over og ristet"
smuttede, delt midt over og ristet
100
g
Pistaciekerner "uden skal, ristet"
uden skal, ristet
100
g
Sukat "blandet"
blandet

Nougat blanc.

Fremgangsmåde
Opløs sukkeret i vand tilsat appelsinblomstervand, på en tykbundet pande under forsigtig opvarmning. Smelt honningen på en anden pande under konstant omrøring med en træske.

Når en dråbe honning, dryppet ned i koldt vand, kan formes til en blød kugle, og en dråbe sukkerlage til en hård kugle, tages panden af varmen, og sukkerlage og honning hældes sammen.

Vend straks æggehviderne heri, og bland dem godt sammen. Stil panden tilbage på varmen, og bliv ved med at røre i massen over lav varme.

Når massen er meget tyk og mathvid - det kan tage henved 45 minutter! - røres kandiseret frugt og nødder
i lidt ad gangen, efter at man først har opvarmet dem i ovnen i cirka 10 minutter.

Hæld nougaten i en velsmurt form, beklædt med rispapir. Skæres i firkanter og serveres lune.


Søgeord: nougat, frugt, nødder, juleopskrifter, slik, blanc, appelsinblomstervand, honning, mandler, pistaciekerner, sukat, lavendel
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Slik / konfekt

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
nougat, frugt, nødder, juleopskrifter, slik, blanc, appelsinblomstervand, honning, mandler, pistaciekerner, sukat, lavendel
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/nougat-med-frugt-og-noedder/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her