Logo
www.mad-og-drikke.dk

Plumkageboller

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
200
g
Margarine "blød"
blød
125
g
Sukker / melis / stødt melis
25
g
Cocktailbær "grønne, hakkede"
grønne, hakkede
25
g
Cocktailbær "røde, hakkede"
røde, hakkede
15
g
Sukat
25
g
Mandler
300
g
Mel
2
tsk
Vanillesukker / vaniljesukker
1
tsk
Hjortetaksalt
2 - 4
spsk
Vand

16-20 stk. - hårde

Fremgangsmåde
Rør margarine og sukker let og cremet. Bland frugter og mandler i melet sammen med vanillesukker og hjortetaksalt. Rør melet i margarine-sukkermassen, saml den med lidt vand. Rul dejen i en pølse. Skær den i 16-20 stk., der formes til boller.

Sæt dem med god afstand på plade med bagepapir - de flyder lidt ud. Bag ved ca. 150 grader i 25-35 min. Afkøl på bagerist.

Tips
Kagerne skal bages langsomt ved svag varme, da hjortetaksalt ellers kan efterlade en let ammoniaksmag.
Fyldet kan udelades eller andet fyld anvendes i stedet, f.eks. hakkede dadler, hakket pommeransskal eller hakkede figner.

Dejen kan også bages som småkager, formes så med en teske og sættes med god afstand på pladen.


Søgeord: plumkage, boller, juleopskrifter, cocktailbær, sukat, hjortetaksalt
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk , Kage

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
plumkage, boller, juleopskrifter, cocktailbær, sukat, hjortetaksalt
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her