Logo
www.mad-og-drikke.dk

Engelsk frugtkage

(1)

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
200
g
Smør "eller margarine"
eller margarine
200
g
Sukker / melis / stødt melis
5
stk
Æg "mellemstore"
mellemstore
3 - 4
spsk
Rom
100
g
Cocktailbær "grønne og røde"
grønne og røde
50
g
Mandler
125
g
Rosiner
50
g
Sukat
25
g
Syltet pomeransskal
300
g
Mel

Kagen her kræver rom, der kan dog bruges sherry, men prøv ikke at erstatten rommen med essens, den vil kun give afsmag.

Fremgangsmåde
Smørret/margarinen, der blødgøres ganske let, men endelig ikke må smeltes, røres godt med sukkeret. Derefter sammenpiskes æggene og tilsættes lidt ad gangen, og rommen røres i.

Cocktailbærrene halveres og mandlerne, der ikke skal smuttes, men blot aftørres omhyggeligt, hakkes, også sukat og pomeransskal hakkes, hvorpå det hele sammen med rosinerne rystes i lidt af melet (hvilket man gør for at undgå, at fyldet skal synke til bunds i kagen) og tilsættes. Sluttelig vendes resten af melet i med let hånd. Man skal aldrig røre for længe i en kage, efter at melet er tilsat, da den så kan blive tung og klæg.

Dejen fyldes i en velsmurt og meldrysset springform (2 liter) og bages ved svag varme (170 grader) ca. 1 1/2 time. Kagen skal stå 5-6 minutter, inden den tages ud af formen og afkøles på en bagerist.


Søgeord: engelsk, frugtkage, kage, opskrifter, rom, cocktailbær, mandler, rosiner, sukat, pomeranskal
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
engelsk, frugtkage, kage, opskrifter, rom, cocktailbær, mandler, rosiner, sukat, pomeranskal
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her