Logo
www.mad-og-drikke.dk

Valnøddekage med karamelglasur

(1)

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
175
g
Margarine "blød"
blød
200
g
Sukker / melis / stødt melis
90
g
Brun/mørk farin / puddersukker
2
stk
Æg
150
g
Mel
1
tsk
Bagepulver
0,5
tsk
Salt
75
g
Valnødder "hakkede"
hakkede
75
g
Rosiner "hakkede"
hakkede
1,5
dl
Ymer
Karamelglasur
150
g
Smør
60
g
Brun/mørk farin / puddersukker
0,5
dl
Mælk
75
g
Flormelis / florsukker

Pynt: ca. 12 halve valnøddekerner

Fremgangsmåde

Rør margarine, sukker og farin, til det bliver cremet og luftigt. Rør æggene i et ad gangen. Sigt mel, bagepulver og salt sammen og rør det i. Tilsæt nødder, rosiner og ymer.

Fyld dejen i en smurt og raspet springform 20-22 cm i diameter. Bag ved ca. 180º i 45-50 min. Sæt formen på bagerist i 5 min. og vend kagen ud og afkøl helt. Sæt den evt. på køl. Den skal være gennemkold.

Glasur
Opvarm smør og farin til kogepunktet under omrøring. Tilsæt mælk og kog 2-3 min. Tag af varmen. Sigt florsukker i og rør det godt sammen. Afkøl, til den er gennemkold. Hæld glasuren over kagen og pynt med valnødder.



Søgeord: valnøddekage, karamelglasur, juleopskrifter, kage
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
valnøddekage, karamelglasur, juleopskrifter, kage
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/valnoeddekage-med-karamelglasur/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her