Muslinger i provence stil
							Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer						
											
																					Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
														Personer:
													
												Antal
									Ingredienser
									1
												spsk
											Olivenolie  
											1
												stk
											Løg  "stort, finthakket"
											1
												fed
											Hvidløg  "finthakket"
											1
												stk
											Peberfrugt  "rød, uden frø og finthakket"
											1
												stk
											Rosmarin (frisk)  "1 kvist"
											2
												stk
											Laurbærblade  
											400
												g
											Flåede hakkede tomater  "fra dåse"
											1,5
												dl
											Hvidvin  
											1
												stk
											Courgette  "i fine tern"
											1
												spsk
											Tomatpasta  
											1
												tsk
											Sukker / melis / stødt melis  
											50
												g
											Sorte oliven  "udstenede oliven i saltlage, afdryppet og hakket"
											675
												g
											Muslinger  "kogte, newzealandske muslinger eller blåmuslinger i skal"
											1
												tsk
											Appelsinskal  "strimlet"
											Salt  
											Peber  
											2
												spsk
											Persille  "friskhakket til pynt"
											
	Tilbehør: godt brød
						Fremgangsmåde
								Varm olien i en stor gryde og sauter løg, hvidløg og peberfrugt i 3-4 min., indtil det akkurart er blødt.
Tilsæt rosmarinkvist og laurbærblade samt tomater og 1 dl vin. Krydr med salt og peber efter smag, bring det i kog og lad det simre i ca. 15 min.
Rør courgette, tomatpasta, sukker og oliven i. Lad det simre i ca. 10 min.
Bring imens en gryde vand i kog. Læg muslingerne i en dampkoger eller stor sigte og anbring den over vandet. Dryp dem med resten af vinen og strimlet appelsinskal. Dæk dem til og damp dem, indtil de har åbnet sig (kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig).
Tag muslingerne op med en hulske og anret dem på et varmt fad. Fjern urter og hæld saucen over dem. Pynt med hakket persille og server med godt brød til.
Søgeord: muslinger, provence, hovedret, mad, opskrifter, peberfrugt, laurbærblade, hvidvin, oliven, blåmuslinger
Om Opskriften
								
										Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
																					
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift
Begivenheder:
Gæstemad
Søgeord:
muslinger, provence, hovedret, mad, opskrifter, peberfrugt, laurbærblade, hvidvin, oliven, blåmuslinger
								Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift
Begivenheder:
Gæstemad
Søgeord:
muslinger, provence, hovedret, mad, opskrifter, peberfrugt, laurbærblade, hvidvin, oliven, blåmuslinger
Muligheder
								
										
										 Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
																					
										
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/muslinger-i-provence-stil/
								Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/muslinger-i-provence-stil/

