Logo
www.mad-og-drikke.dk

Kyllingepilaf med safran

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
500
g
Kyllingebryst "i 2 x 1 cm tern"
i 2 x 1 cm tern
200
g
Græsk yoghurt
0,5
stk
Citron "saften heraf"
saften heraf
0,25
tsk
Kanel
0,5
tsk
Safran
1
l
Hønsebouillon
15
g
Smør "usaltet"
usaltet
2 - 3
spsk
Jordnøddeolie
500
g
Basmatiris
3 - 4
stk
Kardemommekapsler "let knust"
let knust
1
stk
Citron "revet skal og saft heraf"
revet skal og saft heraf
50
g
Cashewnødder
50
g
Mandler "flækkede"
flækkede
25
g
Pinjekerner
3 - 4
spsk
Pistacienødder "hakkede"
hakkede
1
bundt
Bredbladet persille "hakket"
hakket

Fremgangsmåde

Kyllingekødet marineres i yoghurt, citronsaft og kanel i ca. 1 time. Udblød safranen i bouillonen.

Smelt smør og 1 spsk olie i en stor gryde med låg til. Tilsæt ris og rør rundt, til fedtstoffet er jævnt fordelt. Tilsæt bouillon, kardemomme, citronsaft og fintrevet citronskal og bring det hele i kog. Skru ned på laveste blus og lad det koge 10-15 min., til risene er møre, og væden er opsuget.

Lad kyllingekødet dryppe af i en si. Rist kødet i resten af olien i mindre portioner på en pande, til det er gyldent og sprødt. Når risene er færdige, blandes kødet i med en gaffel.

Rist alle nødderne undtagen pistacienødderne på en tør pande, til de er gyldne. Bland nødder og persille i pilaffen.

Anret pilaffen i en stor skål og drys med pistacienødder.



Søgeord: Kyllingepilaff, kylling, pilaff, fjerkræ
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
Kyllingepilaff, kylling, pilaff, fjerkræ
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/kyllingepilaf-med-safran/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her