Logo
www.mad-og-drikke.dk

Lækre buffetspyd med okse- og svinemørbrad

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 24 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
24
stk
Bambusspyd "tynde, ca. 20 cm lange"
tynde, ca. 20 cm lange
400
g
Kyllingefilet
500
g
Svinemørbrad
400
g
Oksemørbrad
500
g
Lammemørbrad "frosne optøede"
frosne optøede
900
g
Blommer "faste"
faste
450
g
Bacon "24 skiver"
24 skiver
200
g
Rødløg "i tykke både"
i tykke både
Kryddersmør
250
g
Smør
0,5
dl
Teriyakisauce "japansk grill- og stegesauce"
japansk grill- og stegesauce
2
spsk
Citronskal "fintrevet"
fintrevet
2
spsk
Basilikum (tørret)
2
tsk
Koriander "stødt"
stødt
1
tsk
Fint salt
3
spsk
Rasp

24 buffet spyd

Tilbehør:
600 g grøn salat og 600 g flutes

Fremgangsmåde

Læg spydene i koldt vand i ca. ½ time.

Skær de 4 slags kød i hver 24 tern (ca. 2 x 3 cm).

Flæk blommerne, fjern stenene og skær blommerne i 48 stykker.

Del baconskiverne midt over. Sno et stykke bacon rundt om hvert stykke blomme. Del hver løgbåd i blade og mindre både (48 stykker i alt).

Tag spydene op af vandet og tør dem.

Sæt kød, blommer med bacon og løg (med lidt afstand imellem) på spydene således: Kylling, blomme, svinekød, løg, oksekød, blomme, lam og afslut med løg. Stil spydene tildækket i køleskabet.

Kom smørret i en lille tykbundet gryde og smelt det ved kraftig varme, uden at det bruner. Tag gryden af varmen og tilsæt teriyakisauce og resten af ingredienserne.

Kom alufolie i ovnens bradepande og læg risten over. Læg halvdelen af spydene på risten. Dup med en pensel kryddersmørret på begge sider af spydene og drys dem med rasp - ligeledes på begge sider. Anbring rist og bradepande øverst i ovnen og grill spydene i ca. 5 min. Vend spydene og grill dem færdige.

Dup resten af spydene med kryddersmør, drys med rasp og grill dem.

Spydene kan stå tildækket i køleskabet 4-5 timer, før de grilles.

Hvis buffetspydene skal fryses så erstat de frosne lammemørbrader med oksemørbrad (900 g oksemørbrad i alt).



Søgeord: buffetspyd, svinemørbrad, buffet, frokost, kyllingefilet, oksemørbrad, lammemørbrad, blommer, rødløg, teriyakisauce, basilikum, koriander
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Frokost , Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Sankt Hans

Velegnet til:
Buffet egnet , Grill egnet

Begivenheder:
Sommerfest

Søgeord:
buffetspyd, svinemørbrad, buffet, frokost, kyllingefilet, oksemørbrad, lammemørbrad, blommer, rødløg, teriyakisauce, basilikum, koriander
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/laekre-buffetspyd-med-okse-og-svinemoerbrad/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her