Logo
www.mad-og-drikke.dk

Foie gras

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Fedtlever
Trøffel svampepesto blanding
Trøffelolie
Marsala
Cognac
Salt
Hvid peber

Fremgangsmåde
Bræk leveren og rens den for årestammer. Gnid fladerne med svampeblandingen, salt og hvid peber. Du må ikke bruge ren trøffel. Den vil overdøve den forfinede leversmag. Leverstykkerne samles i en terrin og overhældes med en marinade, der består af et lille glas Marsala, en sjat cognac og en sjat trøffelolie.

Læg låg på terrinen og ryst den, så marinaden fordeles. Stil terrinen i køleskab og lad den trække i et døgn. Når leveren har trukket, hældes overskydende væske fra og terrinen placeres i vandbad i en 70 grader varm ovn. Efter 20-30 minutter dannes et fedtlag på toppen af leveren, og den tages ud og stilles igen i køleskabet i et døgn. Serveres med ristet, godt brød, Marsalasky og øl.


Søgeord: foie, gras, forret, madopskrifter, trøffelolie, marsala, cognac
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Forret

Opskriftstype:
Finere madlavning

Højtider:
Jul , Mortens aften , Nytår , Pinse , Påske

Velegnet til:
Buffet egnet

Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Påskefrokost , Julefrokost , Pinsefrokost

Søgeord:
foie, gras, forret, madopskrifter, trøffelolie, marsala, cognac
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her