Logo
www.mad-og-drikke.dk

Æbletærte

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
Dej
200
g
Mel
100
g
Smør
75
g
Sukker / melis / stødt melis
1
stk
Æg
Fyld
800
g
Æbler
4
spsk
Sukker / melis / stødt melis
1
stk
Citron "revet skal heraf"
revet skal heraf
1
cl
Abrikosmarmelade
2
spsk
Mælk

Æbletærten er en klassisk frugttærte med abrikosmarmelade i bunden.

6-8 personer

Tilbehør: evt. flødeskum eller creme fraiche
 

Fremgangsmåde
Kom mel, smør og sukker i en foodprocessor eller skål og hak det sammen, til det er smuldret. Kom ægget i dejen og ælt den hurtigt sammen. Ælt dejen så lidt som muligt - ellers bliver den sej. Pak dejen i plastfilm og lad den hvile koldt i ca. 1 time. Opvarm ovnen til 200 grader.

Drys lidt mel på bordet. Rul dejen ud til en rund plade. Beklæd bunden og siderne af en tærteform og lad dejen falde ud over kanterne med 5 cm. Lad den hvile 15 min.

Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i flotte, ensartede skiver. Bland dem med 2 spsk. sukker og citronskallen. Smør abrikosmarmelade i bunden af tærten. Anret æbleskiverne i et flot mønster ovenpå. Fold dejkanterne ind over æblerne og pensl med mælk. Drys med resten af sukkeret.

Bag æbletærten i ca. 40 min. Afkøl og server den lun eller ved stuetemperatur, evt. med lidt creme fracihe eller flødeskum til.


Søgeord: æbletærte, tærte, frugttærte, dessert
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk , Dessert

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Gæstemad

Søgeord:
æbletærte, tærte, frugttærte, dessert
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her