Logo
www.mad-og-drikke.dk

Rafinerede æbler i chokolade

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
4
stk
Madæbler "gode"
gode
50
g
Smør
100
g
Sukker / melis / stødt melis
50
g
Flormelis / florsukker
200
g
Mørk chokolade
100
g
Hvid chokolade
Hindbærsauce
300
g
Hindbær "fra frost"
fra frost
100
g
Sukker / melis / stødt melis
Flødeskum
1,5
dl
Piskefløde
1
stk
Vanillestang / vaniljestænger (vaniljestang) "kornene heraf"
kornene heraf
1
spsk
Flormelis / florsukker
Endvidere
Mynte "eller citronmelisse"
eller citronmelisse

Chokoladepladerne skal tilberedes i god tid, da chokoladen skal være helt fast, inden den skæres ud. Stil de udskårne chokoladeplader på køl, til de skal bruges. Flødeskummet kan smages til med lidt calvados eller cognac.

Fremgangsmåde
Smelt de to chokolader hver for sig over vandbad. Bred den mørke chokolade ud i to plader a ca. 35 x 15 cm i 1 mm's tykkelse med en paletkniv på bagepapir. Dryp den hvide chokolade over, og rids de to chokolader sammen med en kødnål eller gaffel.

Afkøl chokoladepladerne nogle timer i køleskabet. Skær den helt faste chokolade ud i 18 ensartede trekantede stykker. Afkøl atter chokoladen, til den skal anrettes.

Skræl æblerne, del dem i halve, og fjern kernehusene. Skær æblerne i tynde skiver, og tryg dem ud i vifteform. Bred dem ud på bageplader belagt med bagepapir. Dryp med lidt citron.

Pensl med smeltet smør, drys med sukker, og bag æblerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter. Drys med flormelis, og gratinér dem under grillen, til de er fint gyldne. Afkøl til stuetemperatur.

Blend hindbær med sukker, og si saucen fra kernerne. Pisk fløden stiv med lidt flormelis og vanille.

Anret umiddelbart inden serveringen. Fordel to stykker chokolade skiftevis med flødeskum og æbler, og sæt et stykke fast i flødeskummet som sejl.


Søgeord: æbler, chokolade, dessert, hindbær, flødeskum, mynte, citronmelisse, calvados, cognac
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Fødselsdag , Konfirmation , Sommerfest , Julefrokost , Gæstemad

Søgeord:
æbler, chokolade, dessert, hindbær, flødeskum, mynte, citronmelisse, calvados, cognac
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/rafinerede-aebler-i-chokolade/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her