Logo
www.mad-og-drikke.dk

Kartoffelboller

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 15 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
200
g
Kartoffel / kartofler
3
dl
Vand
3
dl
Kærnemælk
50
g
Gær
70
g
Hvedeklid
750
g
Mel "ca."
ca.
50
g
Flydende becel margarine
1
stk
Æg
2
tsk
Salt
2
tsk
Sukker / melis / stødt melis
1
stk
Æg "sammenpisket"
sammenpisket
Sesamfrø "lidt"
lidt

Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og riv dem på et groft rivejern. Giv dem et opkog i vandet. Tag gryden af varmen og tilsæt kærnemælk. Afkøl til fingervarmt og udrør gæren i væsken.

Tilsæt klid, 650 g mel, margarine, æg, salt og sukker og ælt dejen grundigt, evt. med resten af melet. Sæt dejen til hævning et lunt sted under et klæde i ca. 20 min.

Slå dejen ned og del i 2 kugler. Lad dem hæve igen i 5 min. Form 15 boller af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 20 min.

Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø. Bag ved 225 grader i 12-15 min.


Søgeord: kartoffelboller, boller, bagværk, , mad
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Morgenmad , Brunch , Bagværk , Brød , Tilbehør

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
kartoffelboller, boller, bagværk, , mad
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her